Колички за бебета и деца – съвети при покупка и използване

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от родителите, а детето, всъщност което ще го ползва, няма думата. Много бащи и майки се чустват главозамаяни от многообразието на модели и видове колички на пазара и просто не знаят точно как да подберат. 

Ето и няколко критерия, които определено е нужно да имате предвид, защото в края е въпрос за хубавото и за безопасността на вашето детенце. 

При купуването на количка за дете 
Вземете количка за детенце със широк кош и широка основа, защото това обуславя колко солидна е количката. Тесните колички за деца лесно се обръщат, докато бебето се надвеси прекалено много зад борда. 

Ако случайно предпочитате бебешка количка с повечко позиции на облегалката, уверете се, че конкретната облегалка застава стабилно при всяко едно състояние или просто рискувате детето да пропадне, без никак да очаквате. 

Направете проврека дали бебешката количка има защитни колани, държащи детето в кошчето и няма да му позволят да се изхлузи. Правилно е коланчетата да преминават м/у крачетата, през кръстчето и през раменцата на детето. 

Частта от текстил на вашата детска количка е хубаво да се маха бързо и лесно и да бъде подходяща за изпиране в автоматична пералня. Ако случайно е възможно, проверете дали детето ще прояви реакция на алергия към материала. 

Убедете се, че бебешката количка може свободно да премине през вратата на апартамента.
Имайте предвид също размера на бебешката количка в прибрано състояние с големината на багажника на автомобила, не малко багажници се оказват прекалено малки за определени типове детски колички. 

За използването на количките за бебета
Малко преди да оставите бебенцето в бебешката количка, разберете дали наистина сте сложили спирачките. Направете проврека реално дали облегалката е сигурно застопорена в желаното състояние. Докато сгъвате бебешката количка, внимавайте детенцето да не е много близко, понеже съществува реална опасност да го прищипете, без да желаете.

Не забравяйте да закопчавате коланите за предпазване на детската количка абсолютно винаги, като тръгвате на разходка. Те ще предотвратят опасното изхлузване или изпадане на детето от бебешката количка, а това може спокойно да се случи, докато пресичате натоварен булевард примерно. 

Като се разхождате на неравен терен задължително натискайте спирачка точно преди да отпуснете дръжките на детската количка, дори и да е въпрос за няколко секунди. 

Детските колички, както почти всяка друга вещ, се нуждаят от постоянна поддръжка, затова често проверявайте реално дали всичко е в изправност и безопасност.

Прочетете пълната информация: тук