Колички за деца и бебета – няколко съвета при закупуване и ползване

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от семейството, а детенцето, което всъщност ще го ползва, няма право на мнение. Много бащи и майки се чустват главозамаяни от разновидностите на видове и модели детски колички на пазара и не знаят просто как да изберат.

Обърнете внимание на няколко полезни критерия, които обезателно трябва да имате предвид, защото в края става дума за хубавото и за сигурността на детето ви.

При покупката на количка за детенце
Вземете детска количка със широк кош и широка основа, защото това обуславя колко солидна е количката. Малките колички за деца много лесно се катурват, когато детето се наведе твърде много зад борда.

Ако предпочитате количка за дете с различни позиции на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка застава стабилно при всяко положение или пък рискувате детенцето да пропадне, без никак да очаквате.
За една майка, най-важните неща са да избере правилна количка и бебешки креватчета.
Вижте дали детската количка притежава обезопасителни колани, които ще придържат детето в коша и не биха му позволили да се падне. Най-добре е коланите да минават между крачетата, през кръста и още през раменцата на бебенцето.

Текстилната част на вашата детска количка е желателно да се маха лесно и да е подходяща за пране в пералня. Ако е възможно, проверете бебенцето дали ще покаже алергична реакция към материята.

Убедете се, че бебешката количка би могла свободно да премине през вратата на жилището ви.
Съобразете несъмнено размера на бебешката количка в прибрана позиция с обема на багажника на автомобила, някои багажници се оказват много мънички за дадени типове колички за бебета.

При ползването на количките за бебета
Преди да сложите детенцето в количката, вижте реално дали сте поставили спирачката. Прегледайте дали облегалката е сигурно застопорена в нужното състояние. Като сгъвате бебешката количка, внимавайте вашето дете да не е твърде близко, понеже има реална опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да проверите коланите за предпазване на детската количка абсолютно винаги, когато излизате на обиколка. Те ще предотвратят страшното измъкване или падане на бебенцето от количката, като може да се получи, докато пресичате натоварен булевард примерно.

Ако се разхождате на неравен терен абсолютно винаги използвайте спирачката точно преди да пуснете дръжките на количката за деца, дори и да става въпрос за няколко секунди.