Метод по епилация с лазер – ефективна, безопасна, безболезнена

laser hair removal

Продецурата по епилация с лазер – безболезнена, безопасна, ефективна

Запитването за ефективното, дълготрайно и безболезнено отстраняване на космите на тялото стои на дневен ред от много години и касае доста повече настоящи жени и мъже. За пръв път обаче този въпрос среща правилното си решение и то се назовава лазерна епилация.

Метода по епилация с лазер се състои в третиране на космените фоликули със съдействието на внимателно отправени импулси с лазер. Точно това влияе върху израстването на косъма и съответно осигурява видимо по-дълготрайни резултати от всички останали начини по отстраняване на космите, предлагани до момента.

За точно какъв тип окосмяване и кожа е подходящо обработването с лазерна епилация?

кратката версия е – процедурата е подходяща за всеки тип кожа и окосмяване. Актуалните системи с лазер вършат работа с много различни видове и дължини на лазерните импулси. Точно това гарантира напълно безопасно и ефективно въздействие, както върху светлите и тънки косми, характерни за белите типове кожа, така и върху тъмните косми, каквито обикновено имат мъжете и жените с тъмен фототип. Стандартно метода по епилация с лазер се предлага от експерти, като начално уточняват вида на окосмяването и кожата, и реално преценяват точно какъв конкретен вид импулс с лазер би въздействал най-хубаво в индивидуалния момент. Има също и модерни видове устройства, които съвместяват в себе си отделните типове за епилация с лазер, по този начин се постигат максималните потенциални реакции за перманентно отстраняване на космите.

Кои части на тялото ни могат да бъдат обработвани с епилация с лазер?

Процедурата по епилация с лазер е приложима върху абсолютно всички зони на тялото ни, включително и най-нежните например гърди, лице, триъгълник и предмишници. Както казахме вече, ефективността на метода не се влияе от вида на окосмеността. Това е в сила и за нейната безопасност – тя е пълна и гарантирана, без значение от разположението на окосмеността.

Колко операции с епилация с лазер са необходими за постигане на постоянно отстраняване на космите?

Скоростта, за която ще се постигне търсения резултат, е много индивидуална и главно зависи от условия като пример вид на кожата, фон на хормоните на тялото и растежна фаза на косъмчето по време на процедурата. Обикновено при много пациенти броя процедури с лазерна епилация достига задоволителен резултат между шестата и 8-мата процедура.

Тежка ли е процедурата?

Независимо дали се подлагате на лазерна епикация или неоперативен лифтинг, процедурите вече не са тежки.

Актуалните лазерни технологии са разработени също така, за да гарантират оптимален комфорт за клеинта по време на лазерна епилация. Усета, което бихте преживели по време на цялата процедура, би могло да бъде обрисувано точно като слабо щипене, но в никакъв случай не можем да говорим за болка и неудобство. Накрайниците, с които се върши работа, имат определени механизми за охлаждане, а това прави подлагането на епилация с лазер безопасно и безболезнено, а частичната упойка – напълно ненужна.