Как да вземем комфортно бельо

women underwearНеотдавнашно изследване информира, че много повече от 80процента от американците използват еднакво бельо през целия си съзнателен живот. Това говори, че по-голямата част от хората нямат доверие на модели, които не са запознати, не желаят да експериментират с чисто нови материи и модели, защото за мнозина намирането на нов модел бельо се приема като некомфортно при ползването му. Ето няколко полезни препоръки как точно да си подберете красиво и приятно бельо.

Намирайте си подходящ размер

За да ви бъде приятно бельото, то трябва да е и правилния номер за Вас. Бельо, което Ви опъва, пристяга и врязва в кожата не е удобно за Вас. Като си купувате бельо, трябва да сте напълно честни със себе си и си вземете Вашия собствен номер, а не по-малък. Никой не би желал да си купува бельо в размер XXL или XL, но все пак ако наистина този е вашия, не се срамувайте, по-добре си купете такъв, иначе през целия ден да се чувствате наистина неудобно. Не забравяйте, че докато бельото е малък номер от Вашия собствен, то ще Ви пристисква и дори ще се забелязва много повече, даже и през дрехите.

Винаги търсете висококачествени материи

Правилния избор на хубавата материя на бельото е особено важно. Повечето материи могат да допринесат до некомфортно усещане при носене. Непременно се оглеждайте за гладки и меки материи. Мрежестото бельо и бельо от твърда дантела, макар и доста привлекателно да изглеждат, биха могли да Ви образуват обривания, да Ви одраскат по кожата и да образуват запотяване. Наистина добър подбор на материи са ликра, кашмир, микрофибър, висококачествен полиестер.

Безшевно бельо

Безшевното бельо става все по-желано от повечето жени по целия свят. Макар, че до голяма степен не обръщаме внимание на шевовете по бельото, но те много често могат да раздразнят кожата, а също да оставят и следи. Затова винаги ако можете носете безшевно бельо, което е гладко и от двете страни и е особено подходящо при ползване на по-тесни дрехи.

Грижете се за бельото си

Подходящата грижа за Бельото ви е от наистина голямо значение за по-голям комфорт. Перете с прах за деликатни тъкани и задължително ако можете ръчно. Прочетете етикета и изпирайте на подходящата програма, ако използвате пералня машина. Съхранявайте го добре сгънато в шкаф с чекмеджета и разделители. Също не преизносвайте бельото си. Изхвърляйте износеното си бельо, а не го дръжте в шкафа. Доказано е, че малко след Шест месеца нон-стоп използване бельото е правилно да се подменя с чисто ново, като това важи и за сутиените.